عنوان : دوازدهمین جلسه كمیته علمی و فنی مؤسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر برگزار شد
 ۱۳۹۷/۱۰/۱۸

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر، دوازدهمین جلسه کمیته علمی و فنی مؤسسه در روز سه شنبه 18 دی ماه 1397 با حضور ریاست ، معاونین مؤسسه تاس ماهیان و همچنین اعضاء کمیته متشکل از مدیران سازمان شیلات ایران، اساتید دانشگاه، نماینده سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و همکاران عضو کمیته در سالن جلسات مؤسسه برگزار گردید. در ابتدای جلسه خانم دکتر مریم فلاحی ریاست مؤسسه ضمن خوش آمد به حاضرین در جلسه ، خواستار اجرای دستور کار و بررسی پروژه های تحقیقاتی پیشنهادی شدند. در ادامه، آقای دکتر عبدالملکی (دبیر کمیته) گزارشی از طرح جامع ارزیابی ذخایر ماهیان خاویاری، ساختار جمعیت و شرایط زیست محیطی دریای خزر و اولین گشت ارزیابی ذخایر که پس از شش سال وقفه (از سال 1391 تا کنون) در دی ماه سال جاری آغاز شده است، ارائه داد. سپس پروپوزال های 6 طرح و پروژه تحقیقاتی توسط مجریان طرح و پروژه های پیشنهادی در حضور اعضای کمیته علمی ـ فنی ارائه شد. اعضاء کمیته طبق آیین نامه، پروپوزال های ارائه شده را مورد بحث و بررسی قرار داده و مقرر شد پس از جمع بندی فرم های ارزشیابی تکمیل شده تصمیمات کمیته به مجریان ابلاغ شده و پیگیری های بعدی انجام گردد.

عناوین پروژه های پیشنهادی در دوازدهمین جلسه کمیته علمی و فنی مؤسسه به شرح زیر است:

1 - پروژه  امکان سنتز و ارزیابی سه آنالوگ LHRH  در افزایش راندمان تکثیر مصنوعی ماهیان خاویاری

( دکتر مریم منصف شکری )

2 - طرح جامع افزایش راندمان کمی و کیفی تولید بچه ماهیان خاویاری در کشور (دکتر ایوب یوسفی جوردهی)

3 -  طرح بررسی سازگاری بچه ماهيان خاوياری ( تاس ماهی ايرانی و ازون برون ) در اوزان و شوری های مختلف آب دريای خزر (دکتر ذبیح الله پژند)

4 -  پروژه تعیین تاثیر افزودن مولتی آنزیم کمین به جیره غذایی فیل ماهی بر شاخص های رشد، فیزیولوژیک و قابلیت هضم مواد غذایی (دکتر رضا قربانی واقعی)

5 - شناسایی راهروی امن برای رها کرد بچه ماهیان خاویاری در سواحل جنوبی دریای خزر-استان گیلان (دکتر زهره رمضانپور طبالوندانی)

6 - پروژه پرورش  ماهیان خاویاری(فیل ماهی) به منظور تولید  گوشت در قفس در دریای خزر (مهندس محمد پوردهقانی)

به دلیل طولانی شدن زمان جلسه ، پروپوزال پروژه بررسی اثر  سیستم تصفیه و برگشت آب مزارع ساحلی و غیر ساحلی پرورش ماهیان خاویاری بر کمیت و کیفیت تولید (مهندس محمد پوردهقانی) ، گزارش فعالیت های ترمیم و اصلاح زیر ساخت های بخش آبزی پروری مؤسسه و ایستگاه تحقیقاتی چابکسر توسط دکتر تورج سهرابی (مدیر بخش) و گزارش عملکرد اداره روابط عمومی و اموربین الملل مؤسسه توسط دکتر حمیدرضا علیزاده (رئیس اداره) به جلسه آینده کمیته علمی و فنی مؤکول گردید.  این جلسه ساعت 13/30پایان یافت.