به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر دکتر مریم فلاحی رئیس مؤسسه به همراه دکتر علیزاده رئیس اداره امور بین الملل مؤسسه در بیست و دومین اجلاس رؤسای اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر (Association of the State Universities of the Caspian Sea Littoral Countries (ASUCSLC)) در دانشگاه گیلان حضور پیدا کردند.



به گزارش روابط عمومی دانشگاه گیلان، اجلاس با حضور رؤسا و معاونان بیش از 30 عضو اتحادیه از کشور های فدراسیون روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران از روز سه شنبه 9 مهر 1398 در دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان آغاز به کار نموده و تا روز چهارشنبه دهم مهر ماه ادامه خواهد داشت.


در این نشست در ارتباط با مسائلی همچون برنامه های آموزشی مشترک، نقشه راه اتحادیه و امضای پروتکل بحث و تبادل نظر شد. از میان دانشگاه های خارجی شرکت کننده در این اجلاس نیز می توان به دانشگاه های دولتی آستراخان، دانشگاه دولتی داغستان، دانشگاه علوم پزشکی آستراخان، دانشگاه معماری و مهندسی عمران آستراخان، دانشگاه دولتی کالمیک و دانشگاه فنی آستراخان از فدراسیون روسیه، دانشگاه های آکتائو و نفت و گاز آتیرائواز کشور قزاقستان و دانشگاه دولتی باکو از کشور آذربایجان اشاره کرد .اتحادیه دانشگاههای دولتی حاشیه دریای خزر شامل 57 عضو است که 7 دانشگاه از کشورآذربایجان، 12 دانشگاه، 2 پارک علم و فناوری و 13 مرکز تحقیقاتی از ایران، 11 دانشگاه و 5 موسسه تحقیقاتی از فدراسیون روسیه شامل داغستان و کالمیک، 4 دانشگاه و 2 مؤسسه تحقیقاتی از کشور قزاقستان و یک دانشگاه از کشور ترکمنستان میباشد
.
علی بیک کوچکف رئیس پیشین اتحادیه دانشگاههای حاشیه دریای خزر در افتتاحیه نشست اظهار داشت: همکاری بین دانشگاههای کشورهای حاشیه دریای خزر به پیشرفتهای علمی دانشجویان و دانشگاههای حاضر کمک میکند، که بر اساس گزارش دانشگاههای مختلف حاشیه خزر تاکنون 14 کنفرانس بینالمللی علمی و عملی، 12 سمینار و میزگرد برگزار شد که در آن موضوعات ایمنی محیط زیست در طول استخراج میادین نفتی و گازی در منطقه خزر، انرژی جایگزین، احیای ذخایر ماهی و غیره مورد بحث و بررسی قرار گرفت و همچنین 10 کنفرانس و مسابقات بینالمللی علمی و عملی با حضور دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد برگزار شد که انتشار مونوگرافی گروهی با عنوان «کاسپین مقصدی برای آینده» دیگر دستاورد تبادلات علمی بین کشورهای حاشیه خزر است.

شایان ذکر است در پایان افتتاحیه اجلاس، نشان دوره ای ریاست اتحادیه دانشگاه های دولتی و مؤسسات تحقیقاتی حاشیه دریای خزر به دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان تحویل داده شد.

استاندار گیلان نیز ضمن حضور در این اجلاس، دیپلماسی علمی را مقدمهای برای دیپلماسی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دانست و گفت: متخصصان و اندیشمندان استانهای ساحلی دریای کاسپین نه تنها در برقراری ارتباطات علمی میتوانند نقشآفرینی کنند، بلکه قادرند زمینه لازم برای برقراری ارتباط بین سازمانها و نهادهای اجرایی استانهای ساحلی را نیز فراهم آورند. دکتر ارسلان زارع در مراسم افتتاح بیست ودومین اجلاس دانشگاههای دولتی حاشیه دریای کاسپین ضمن خیرمقدم به دانشگاهیان و محققان به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: بر خود میبالیم که امسال، بهار دانش با حضور فرهیختگان در این اجلاس، رنگ و جلایی دیگر به خود گرفته است. استاندار گیلان خاطرنشان کرد: مصوبات و دستاوردهای 21 اجلاس گذشته این اتحادیه، نشاندهنده این است که نگاه دوستانه و مبتنی بر توجه به اشتراکات و سوابق فرهنگی و تاریخی و نیز توانمندیهای علمی و فناوری کشورهای حاشیه دریای کاسپین منجر به ایجاد همکاریهای علمی بینالمللی مفیدی بین دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی این کشورها شده است.

دکتر زارع برگزاری این نشستها را فرصتی برای شناخت بهتر از امکانات و قابلیتهای کشورهای عضو این اتحادیه و برنامهریزی در مسیر همکاریهای مشترک آینده دانست و گفت: آنچه این مجموعه را دور هم جمع کرده است مسائل علمی مشترک بین کشورهای منطقه دریای کاسپین است.
وی دریای کاسپین را دریای صلح و دوستی عنوان کرد و گفت: کشورهای حاشیه دریای کاسپین دارای اشتراکات فرهنگی بسیاری هستند و بیگانگان را در آن راهی نیست؛ اگر چه دریای کاسپین به عنوان یکی از موهبتهای الهی موجب نزدیکی ملتها شده اما اکوسیستم شکننده این دریای با ارزش، با فعالیتهای انسانی کنترل نشده، تحت فشار قرار دارد.
دکتر زارع افزود: کلید حل مشکلات این دریا در دست دانشمندان و محققان کشورهای حاشیه آن است و وقت آن رسیده که کمیتههای علمی برای حل مشکلات اکوسیستم دریای کاسپین شکل گیرد.
استاندار گیلان به نقش ویژه استان گیلان در مسیر کریدور شمال-جنوب اشاره و خاطرنشان کرد: متخصصان و اندیشمندان استانهای ساحلی دریای کاسپین نه تنها در برقراری ارتباطات علمی میتوانند نقشآفرینی کنند، بلکه قادرند زمینه لازم برای برقراری ارتباط بین سازمانها و نهادهای اجرایی استانهای ساحلی را نیز فراهم آورند.
وی وجود دانشگاهها و مراکز پژوهشی متعدد در استان گیلان و تحصیل بیش از یک صدهزار دانشجو در این استان را پشتوانه مناسبی برای توسعه ارتباطات علمی منطقهای عنوان کرد و گفت: به طور حتم در دیگر دانشگاههای ساحلی کشورهای دریای خزر نیز امکانات بسیار زیادی وجود دارد که میتواند عامل مهمی برای بسط و توسعه همکاریهای بین دانشگاهی باشد و مراکز تحقیقاتی که در این کشورها وجود دارد نیز میتوانند زمینه لازم برای تحقیقات مشترک علمی را فراهم کند.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه در مسیر رشد و شکوفایی علمی و دانشگاهی هنوز در آغاز راه هستیم، افزود: در این مسیر پرفراز و نشیب برای رسیدن به قلههای افتخار، علاوه بر توجه به خود، به همکاریهای بینالمللی به ویژه با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی علمی کشورهای حاشیه دریای کاسپین نیازمندیم.
وی گفت: امیدواریم این همکاریها بین دانشگاهها و مراکز پژوهشی عضو اتحادیه، بیش از پیش، گسترش یابد و اعضای این اتحادیه گامهای محکمتری در جهت تعاملات علمی بینالمللی بردارند.
گفتنی است؛ بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاههای دولتی حاشیه دریای خزر با هدف تقویت روابط بین دانشگاههای عضو اتحادیه و توسعه فعالیتهای بین دانشگاهی و مراکز پزوهشی برگزار شد.

روابط عمومی و امور بین الملل موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر
به نقل از سایت دانشگاه گیلان https://guilan.ac.ir