۱۳۹۸/۰۴/۲۳
مأموریت پژوهشی به كره جنوبی با موضوع كاربرد بایوفلاك در توسعه پایدار آبزی پروری انجام شد

به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل مؤسسه تحقيقات بين المللي تاس ماهيان درياي خزر، دکتر ذبيح اله پژند جهت شرکت در مأموريت پژوهشي با موضوع کاربرد بيوفلاک در سيستم آبزي پروري به مدت يک هفته از تاريخ 16-9 تيرماه 1398 به کشور کره جنوبي سفر نمود.

در اين برنامه پژوهشي – آموزشي ، بازديد از مزارع تکثير و پرورش ماهي در شهرهاي مختلف کره جنوبي و جلسات مشترک با شرکت هاي خصوصي فعال در زمينه آبزي پروري صورت پذيرفت. بازديد از شرکت خصوصي Garorim Aquaculture که فعاليت هاي آن در راستاي راه اندازي و نصب سيستم مدار بسته با کنترل آنلاين جهت تکثير و فروش بچه ماهي گروپر است، از جمله فعاليت هاي اين سفر بود. به منظور طراحي و اجراي پايلوت ملي تحقيقات بايوفلاک در سيستم آبزي پروري ماهيان خاوياري ، مذاکرات علمي – فني طي بازديد از ايستگاه تحقيقات شيلات درياي غرب در شهر Tong Yang ، دانشگاه Sunchunhyang در شهر Taean ، مرکز تحقيقات آبزي پروري آب شيرين در شهر Jinhae و مرکز آبزي پروري KyongNam انجام شد. در پايان اين سفر براساس جمع بندي و پيشنهادات صورت گرفته مقرر گرديد با مشاوره شرکت Aqua International ، مؤسسه پژوهشي و دانشگاه منتخب جمهوري کره ، يک پروژه بين المللي در خصوص بهينه سازي فناوري بيوفلاک در سيستم آبزي پروري ماهيان خاوياري در آب لب شور و آب شيرين تکميل و جهت اجرا در ايران پيگيري شود. در صورت نياز بخش هاي پژوهشي – آموزشي – ترويجي و اجرايي مرتبط در ايران، امکان توسعه سيستم بايوفلاک براي ساير ماهيان مانند ماهي کپور و آبزياني نظير ميگو در کشور ايران با مشاوره اساتيد دانشگاهي و بخش خصوصي کره جنوبي فراهم گرديده است.

با رويکرد حفاظت از محيط زيست و منابع طبيعي، فناوري بايوفلاک از طريق تعادل نسبت کربن و نيتروژن به دنبال دستيابي به کيفيتي از آب در آبزي پروري است که پي آمد آن : استفاده بهينه از آب ، حفظ کيفيت آب ، ارزش افزوده در توليد پروتئين و در نهايت توسعه پايدار آبزي پروري است.

روابط عمومي و امور بين الملل مؤسسه تحقيقات بين المللي تاس ماهيان درياي خزر