ریاست انستیتو

سرپرست انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری


خاویار ایران به عنوان گرانبهاترین محصول شیلاتی در تجارت بین المللی شناخته می شود و دریای خزر با بیشترین تنوع ماهیان خاویاری در جهان، خاستگاه خاویار است.

با وجود سابقه  صد ساله تحقیقات شیلاتی در ایران، به دلیل اهمیت موضوعات مرتبط با ماهیان خاویاری در زیستگاه منحصر به فرد دریای خزر ، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری (ISRI) در سال 1373 تأسیس شد.
حفاظت از ذخایر طبیعی ماهیان خاویاری و توسعه پایدار آبزی پروری ماهیان خاویاری دو رویکرد اصلی تحقیقاتی است که توسط مؤسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر دنبال می شود.

از زمان تأسیس انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، چندین پروژه تحقیقاتی اثر بخش در زمینه پژوهش های کاربردی و علوم پایه انجام شده است و نتایج از طریق انتشارات علمی و کارگاه های آموزشی ، همایش ها ، سمپوزیوم های ملی و بین المللی ، نشست های علمی و ... در دسترس قرار گرفته که حل مسائل مرتبط با شیلات و آبزی پروری ماهیان خاویاری در ایران را تسهیل نموده است.

در سال 1399 ، حدود 130 مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در بخش پرورش گونه های مختلف ماهیان خاویاری به منظور تولید گوشت و خاویار در کشور در حال فعالیت هستند کهانستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری پشتیبان علمی آنها است.

  انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری ، از کشورهای علاقه مند به همکاری در زمینه مطالعات امکان سنجی پرورش ماهیان خاویاری و ارزیابی ذخایر طبیعی ماهیان خاویاری و موضوعات مرتبط با بهره برداری و حفاظت از این گونه های ارزشمند و منحصر بفرد استقبال نموده و طی توافق نامه های تنظیم شده، در تدارک ارائه خدمات بین المللی است.

در سال جهش تولید ، تمامی ظرفیت های ملی انستیتو برای ارائه بهترین اطلاعات و دانش موجود به مسئولین اجرایی کشور، در راستای توسعه پایدار و جهش تولید در آبزی پروری و شیلات ماهیان خاویاری صرف خواهد شد.

دکتر علی نقی سرپناه

عضو هيأت علمی ( استادیار پژوهش )

 

تلفن: 34500975-013 - فکس: 34500976-013


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0