به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر؛ آقای مهندس نعمت پیکران مانا از محققین این موسسه و مجری پروژه "بررسی اثرات استفاده از سیست دکپسوله آرتمیا در افزایش رشد و بازماندگی لارو فیل ماهی" موفق به بکارگیری سیست های دکپسوله حاصل از سیست های غیر قابل هچ آرتمیا بعنوان جایگزین غذای زنده (ناپلیوس آرتمیا، شیرونومید و بیوماس منجمد آرتمیا) در مراحل آغازین و شروع به تغذیه فعال لارو فیل ماهی برای نخستین بار در کشور شد. نتایج اولیه حاصل از این پژوهش نشان داد که سیست های دکپسوله جایگزین مناسبی برای ناپلیوس آرتمیا در شروع تغذیه فعال لاروهای فیل ماهی بوده و می توانند نقش مهمی را در افزایش روند رشد و بازماندگی لاروها ایفاء نمایند.


سيست آرتميا داراي لايه اي قهوهاي رنگ غیر قابل هضم براي آبزيان به نام کوريون ميباشد که جنين را در برمی گیرد. در این مطالعه پوسته سخت سيستهاي غير قابل هچ آرتميا ، جهت استفاده بهينه، با تکنیک و مواد شيميايي خاص جدا سازی گردید. از هر سيست آرتمیا يک جنين بدون پوسته خارجي (زرده) به رنگ زرد یا نارنجي به قطر 210 تا 270 ميکرون حاصل شد. سیستهای پوسته زدايي شده در شرایط گرمخانه خشک، سپس با دستگاه مخلوط کن خرد و ریز شده و با استفاده از الک های با سایز مختلف، درجه بندی و مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول را می توان با توجه به از بین رفتن باکتری ها و قارچ های موجود درسطح سیست در شرايط خشک و سرد تا مدت زمان 6 ماه نگهداري و ذخيره نمود.

با انجام این پروژه تحقیقاتی و ترویج دستاوردهای حاصله، علاوه بر کاهش هزینه های تولید ، افزایش ارزش افزوده سیست های غیر قابل هچ، در تغذیه لارو ماهیان خاویاری قابل پیش بینی است. نتایج حاصل ازاین تحقیق بعد از ارائه گزارش نهایی، جهت بهره برداری به جامعه آبزی پروری معرفی خواهد شد.

روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر